Репатріаційні угоди Раднаркому УСРР як інструмент міжнародної легітимації Української радянської держави - Дмитрасевич, Н.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
Проаналізувавши зовнішньополітичну діяльність УРСР в 1919-1922 рр., автор дійшов висновку, що підписані українським радянським урядом угоди про репатріацію сприяли міжнародному визнанню УРСР. Ключові слова: репатріація, легітимація, міжнародне право, Раднарком, угода, договір, визнання.