Конституційний лад України та національна безпека: співвідношення у контексті доктрини верховенства права (rule of law) - Завидняк, І.І. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена аналізові поняття конституційного ладу у співвідношенні з національною безпекою України. На основі цього дослідження зроблено висновок, що національна безпека виступає в кількох якостях: конституційного інституту, засобу забезпечення конституційного ладу, конституційної цінності та легітимної підстави обмеження окремих конституційних прав і свобод людини. Ключові слова: верховенство права, конституційний лад, національна безпека, права і свободи людини, правова держава.