Становлення господарського правопорядку в інноваційній сфері: до визначення пріоритетів - Василенко, М.Д. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті досліджується господарський правопорядок в інноваційній сфері, де в останні роки в Україні спостерігалися порушення встановленого правового порядку з боку влади в напрямі його погіршення. Взаємозв’язок суспільно-господарських підстав правопорядку та інноваційних процесів має багатовимірний і багатогранний характер. Показано, як ігнорування господарського правопорядку призвело до занепаду, майже практичного знищення інноваційної сфери в Україні. Сьогодні існує жорстка потреба в її відновленні. Занепад інноваційної складової завжди негативно відображається на господарському правопорядку. При цьому покращення інноваційної діяльності корелює з оновленням господарського законодавства. Ключові слова: правовий господарський порядок, інноваційна сфера, занепад, законодавство, ігнорування.