Фінансування суспільного мовлення в Україні: питання правової охорони - Андрусів, У.Б. (Часопис Київського університету права, 2010)
У цій роботі автором розглядається ряд питань, пов’язаних з фінансуванням організацій суспільного мовлення, зокрема досліджується правова природа джерел фінансування. При цьому аналізуються як положення чинного законодавства України у даній сфері, так і законодавче поле розвинених зарубіжних держав, у яких у цьому напрямку був накопичений та узагальнений великий досвід. Наводяться конкретні рекомендації заповнення існуючих прогалин. Ключові слова: суспільне мовлення, джерела фінансування, абонентна плата, бюджетне фінансування, реклама, європейські стандарти.