Особливості правової охорони прав на службові винаходи у країнах СНД - Яшарова, М.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
Представлена наукова стаття присвячена дослідженню особливостей правової охорони прав на службові винаходи у країнах СНД, що є особливо актуальним в умовах міжнародної співпраці, а, відповідно, й приведення національного винахідницького законодавства до світових вимог. На підставі проведеного аналізу зроблено висновок, що особливості службових винаходів, які відрізняють їх від інших об’єктів промислової власності з урахуванням досвіду країн СНД, особливо близьких Україні за історичним корінням, повинні бути враховані законодавцем при розробці проекту Закону про службові винаходи. Ключові слова: законодавство, об’єкти інтелектуальної власності, відносини промислової власності, службові винаходи, патентування.