Поняття, ознаки та структура категорії "правовий статус" - Панчишин, А.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Шляхом дослідження різних поглядів вчених на категорію «правовий статус», здійснено аналіз її ознак та структури, визначається актуальність дослідження цієї категорії як юридичної, що має самостійне значення для юридичної науки, досліджено її природу, зміст та практичне значення. Ключові слова: держава, право, особа, правовий статус, свободи, суб’єктивне право, юридичний обов’язок.