Сутнісні та інструментальні складові механізму зближення національних правових систем - Ротару, А.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Механізм зближення національних правових систем розглядається як глобальне явище, і як процес, який надалі постійно прогресуватиме. Виділяється ряд спрямувань процесу посилення взаємодії міжнародної і внутрішньодержавної правових систем. Актуальність даної теми зумовлена участю України у великій кількості міжнародних угод по зближенню права, а також її участю в діяльності як універсальних, так і регіональних механізмів по здійсненню уніфікації і гармонізації. Ключові слова: інтеграційні процеси, інтелектуальні ресурси, інтернаціоналізація, міждержавна координація, міжнародне право, методи правового регулювання, національні правові системи, правова політика, правові норми.