Функціонування суду присяжних у Правобережній Україні за судовими статутами 1864р. - Сидорчук, О.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
Означено основні історико-правові особливості та закономірності функціонування суду присяжних у Правобережній Україні. Досліджені кількісні показники його функціонування. Розкрито їх причини. Ключові слова: суд присяжних, Правобережна Україна, функціонування, показники, причини.