Типологія референдної демократії: західноєвропейська теорія та практика - Оніщук, М.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена актуальним проблемам утвердження референтної демократії в Україні з урахуванням позитивного зарубіжного досвіду розбудови відповідних демократичних конституційно-правових режимів. Здійснюється типологія референтної демократії в сучасному світі та досліджуються три первинні моделі референтної демократії - швейцарська, французька та американська. Аналізуються їх здобутки і прорахунки, виокремлюються складники, які можуть бути використані при формуванні референтної демократії в Україні. Ключові слова: референдум, референтна демократія, типологія референтної демократії, модель референтної демократії.