До питання визначення сфери дії колективних договорів та угод - Сімутіна, Я.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядаються проблеми визначення сфери дії колективних договорів та угод у сучасних умовах. Проаналізовано міжнародно-правові стандарти та досвід зарубіжного законодавства у питаннях правового регулювання поширення умов колективних угод, на підставі чого зроблено висновок про існування двох основних правових процедур: приєднання до укладених колективних угод та публічного поширення їх дії. Сформульовані пропозиції з удосконалення проекту Трудового кодексу України щодо визначення сфери дії колективних угод. Ключові слова: колективний договір, генеральна угода, галузева угода, регіональна угода, поширення, приєднання, сфера дії.