Безпосередність судового розгляду як принцип судочинства України: історико-правове дослідження - Тимченко, Г.П. (Часопис Київського університету права, 2010)
У роботі здійснена спроба дослідження в історико-правовому контексті доктрини принципу безпосередності і практики його реалізації в процесуальному законодавстві. Автор дійшов висновку про необхідність розробки нових підходів до розуміння безпосередності як принципу здійснення процесуальної діяльності. Ключові слова: принцип судочинства, безпосередність, процесуальна діяльність, система.