Правова природа іпотечного договору - Рибачок, В.А. (Часопис Київського університету права, 2010)
У роботі зроблена спроба на теоретичному рівні проаналізувати правову природу іпотечного договору, оскільки в результаті аналізу історії становлення і розвитку іпотечних правовідносин був зроблений висновок про те, що головною підставою для виникнення іпотечних правовідносин був і залишається саме договір іпотеки. Звертаючись до різних точок зору, проаналізовані підходи до розуміння такого поняття як «договір», при цьому зосереджена увага на аналізі правової природи іпотечного договору. Ключові слова: угода, договір, правова природа договору, іпотека, іпотечний договір, іпотечне зобов’язання, правова природа іпотечного договору.