Розвиток науки міжнародного права середньовічної Польщі - Куртинець, М.І. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядається історія становлення та розвитку науки міжнародного права Польської держави до XIX ст. Досліджуються основні проблеми, якими займалися відомі польські вчені різних епох. Сфера інтересів дослідників стосувалася питань мирного співіснування, права всіх народів на власну державу. Велася велика видавнича діяльність, зокрема по зібранню існуючих міжнародно-правових договорів. В результаті показано, що наука міжнародного права у Польщі має своє коріння ще у середні віки та розвивалася паралельно з європейськими державами. Ключові слова: Польща, наука, міжнародне право, середні віки.