Філософія права в системі юридичної освіти - Подковенко, Т.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена актуальним питанням розвитку філософії права як науки та визначення її місця в системі юридичної освіти. В Україні філософія права перебуває в стані інтенсивного розвитку, що з необхідністю передбачає глибоке дослідження таких її складових, як правова онтологія, правова гносеологія, правова аксіологія, філософсько-правова антропологія і, звичайно, методологія правознавства. Ключові слова: право, філософія права, онтологія права, антропологія права, правова аксіологія.