Концептуальні засади розуміння сутності форми держави - Богушова, І.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена вивченню діалектичного зв’язку між категоріями «форма», «зміст» та «сутність» держави в контексті вивчення самого поняття «форма держави». У статті автор, зокрема, наголошує на тому, що вказані категорії необхідно розглядати в поєднанні юридичного та філософського напрямків знань, оскільки саме в результаті такого поєднання можливо повною мірою визначити феномен форми держави. Ключові слова: форма держави, зміст держави, сутність держави, елементи форми держави.