Позбавлення та відмова від державних нагород: вдосконалення правової регламентації - Коритько, Д.Г. (Часопис Київського університету права, 2010)
Запропоновано теоретико-правовий аналіз законодавства про державні нагороди України, розглянуто питання практичного вирішення на законодавчому рівні правової регламентації позбавлення державної нагороди, відмови від державної нагороди, а також відміни нагородного акта у разі виявлення грубих недостовірностей про заслуги відзначеного, які не відповідають складу заслуг для відзначення державною нагородою, що не знайшло відображення в чинному законодавстві. Ключові слова: державна нагорода, правове регулювання державного нагородження, нагородний акт, нагородне законодавство, позбавлення нагороди, відмова від нагороди.