Види унітарних держав: проблеми класифікації - Міщук, В.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті досліджуються основні критерії класифікації унітарних держав. Зроблено висновок, що унітарні держави за ступенем централізації державного управління поділяються на централізовані, децентралізовані та відносно децентралізовані унітарні держави. Ключові слова: унітарна держава, ознаки унітарної держави, класифікація, централізовані, децентралізовані та відносно децентралізовані унітарні держави.