Правовий статус особистості в сучасному світі - Старик, А.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
Юридична антропологія як нова міждисциплінарна наука має комплексний характер, передбачає вивчення взаємозв’язку юридичної антропології з юриспруденцією, філософією, соціальною антропологією, соціологією і психологією, потребує подальшої теоретичної розробки і викладання у вищих навчальних закладах України. Ключові слова: особистість, правовий статус особистості, філософська антропологія, юридична антропологія.