Актуальні проблеми міжнародного приватного права у світлі гармонізаційних процесів в Європі - Грамацький, Е.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті досліджуються поняття, основні ознаки і напрямки сучасної уніфікації і гармонізації міжнародного приватного права як складової частини правової євроінтеграції України. Розглядаються сучасні проблеми міжнародного приватного права. Ключові слова: проблеми міжнародного приватного права, гармонізація законодавства, адаптація, колізійне регулювання.