Статут НПФ як установчий документ - Горбачова, О.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
Автор розглядає питання поняття, особливостей змісту статуту НПФ як установчого документу непідприємницького товариства, порядку його укладення, внесення змін до його змісту, відмінних рис статутів різних видів НПФ. У статті аналізується законодавче регулювання вищезазначених питань. Ключові слова: недержавний пенсійний фонд, статут НПФ, зміни до статуту НПФ, засновник НПФ, види НПФ.