Вплив держави на формування українського громадянського суспільства - Горленко, В.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті „Вплив держави на формування українського громадянського суспільства” висвітлюються основні проблемні питання, які постають перед Українським народом і державою на шляху побудови громадянського суспільства, а також наводяться шляхи їх вирішення. Зокрема, пропонується: розробити и прийняти нормативно-правові акти, які б закріпляли статус громадянського суспільства та його взаємодію із державою; створити науково-дослідний інститут, який буде займатися питаннями впровадження ідёй громадянського суспільства в Україні. Ключові слова: громадянське суспільство, громадські організації, суспільство, держава.