Цивільна процесуальна дієздатність осіб, які беруть участь у справах позовного провадження - Бичкова, С.С. (Часопис Київського університету права, 2010)
Наукова стаття присвячена дослідженню цивільної процесуальної дієздатності осіб, які беруть участь у справах позовного провадження. Сформульовано та теоретично обґрунтовано її поняття; досліджено обсяг і суб’єктний склад цивільної процесуальної дієздатності; розроблено висновки та науково-обґрунтовані пропозиції щодо оптимізації цивільного процесуального законодавства України. Ключові слова: цивільна процесуальна правосуб’єктність; цивільна процесуальна правоздатність; цивільна процесуальна дієздатність осіб, які беруть участь у справах позовного провадження.