Засоби реалізації публічних інтересів у цивільному праві України: деякі методологічні аспекти - Кубко, А.Є. (Часопис Київського університету права, 2010)
В статті аналізуються проблемні аспекти застосування імперативних норм в цивільному праві України в контексті реалізації публічних інтересів і забезпечення збалансування інтересів приватного і загального характеру. Надано рекомендації щодо запровадження імперативних засобів правового регулювання в цивільному законодавстві, розкрито вимоги до механізму реалізації публічних інтересів в сучасному цивільному праві України. Ключові слова: публічні інтереси, імперативні норми, цивільне право, обмеження в цивільному праві.