Еколого-правове регулювання землекористування - окремий напрямок правового регулювання земельних відносин - Даниленко, Б.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У даній статті автор досліджує поняття та сутність еколого-правового регулювання землекористування. Аналізуються відмінності між економічним та екологічним підходами до охорони землі. Розглядаються особливості правової охорони землі як елемента довкілля, пропонується авторське визначення еколого-правового регулювання землекористування. Ключові слова: охорона земель, економічний підхід, екологічний підхід, еколого-правове регулювання землекористування, використання земель.