Моделювання при розслідуванні злочинів - Герасимов, Р.Р. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті, на основі аналізу висновків вітчизняних вчених-криміналістів та узагальнення закордонного досвіду, розкрито зміст кримінально-правових моделей та криміналістичних моделей злочину. У роботі висвітлено окремі проблеми моделювання при розслідуванні злочинів, в тому числі порівняльний аналіз «моделювання» та «планування». Також розглянуті наукові принципи і досвід використання реконструкції при розслідуванні злочинів. Ключові слова: моделювання, криміналістична модель злочину, планування, реконструкція.