Захист прав жінок-військовослужбовців в умовах збройного конфлікту - Грушко, М.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У МОП з самого початку проглядалося дві тенденції: монополістичний корпоративізм та профспілковий комунітаризм. Перша тенденція виражала інтереси власників виробництва і інтегрувалася із консервативним політичним курсом відповідного уряду (групи урядів). Друга тенденція виражала інтереси новозароджуваного середнього класу, який здійснював представництво через профспілки і представляв потенційний курс руху європейських держав до держави добробуту (соціальної держави). Ключові слова: міжнародна організація праці, етапи історичного розвитку МОП, монополістичний корпоративізм, профспілковий комунітаризм.