Правовий режим міжнародних трубопроводів: поняття та основні характеристики - Чижмар, Ю.І. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядаються поняття та основні характеристики правового режиму міжнародних трубопроводів. Робляться висновки про те, що міжнародні трубопроводи, як специфічний вид транспорту, є предметом окремого, зокрема міжнародноправового, регулювання, подається визначення термінів «правовий режим», «міжнародний трубопровід», визначається специфіка правових принципів і норм, котрі регулюють функціонування міжнародного трубопровідного транспорту. Ключові слова: правовий режим, міжнародні трубопроводи, міжнародне транспортне право.