О новых вызовах и угрозах национальной безопасности государства - Гулиев, А.Д. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті автор намагається класифікувати основні нетрадиційні загрози національної безпеки держави. Пропонуються основні принципи, слідування яким могло б ліквідувати найгостріші протиріччя між державами з метою досягнення ефективного результату у забезпеченні національної; безпеки. Ключові слова: охорона навколишнього середовища, міжнародний контроль, національна безпека, транснаціональні кримінальні організації, принцип транснационализму.