Делегована правотворчість у зарубіжних країнах - Грималюк, П.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті автором розкриваються теоретичні аспекти та особливості делегованої правотворчості зарубіжних країн, визначено певні тенденції її розвитку, що дає можливість враховувати як позитивний, так і негативний зарубіжний досвід у сфері удосконалення вітчизняного нормотворчого процесу та правової діяльності загалом. Проведене дослідження пов’язане з безперервним процесом розвитку теорії держави і права, а також спрямоване на удосконалення механізму реалізації норм права у системі соціально-правового регулювання суспільних відносин. Ключові слова: уряд, підзаконні нормативно-правові акти, делегована правотворчість, компетенція, делеговані повноваження, нормативно-правові акти делегованої правотворчості, регламентарні нормативно-правові акти.