Особистості формування інституту юридичної відповідальності в романо-германській правовій системі - Аземша, І.Б. (Часопис Київського університету права, 2010)
Формування та становлення інституту юридичної відповідальності в романо-германській правовій системі починаються ще в стародавні часи. Але, на жаль, дотепер ані у статейному викладі, ні, навіть, у монографічному дослідницькому форматі не були висвітлені основні етапи його розвитку, особливості формування та зміст норм. У даній статті автор спробує дослідити та розкрити основні питання щодо цієї проблематики. Ключові слова: право, інститут юридичної відповідальності, правова сім’я, правова система, норма права.