Формування шлюбу в Київській Русі: норми звичаєвого та церковного права - Бирилюк, О.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
Дана стаття є спробою розкрити зміст та значення інституту сім’ї, зокрема шлюбу на Русі в язичеський та ранньохристиянській періоди. На основі звичаєвого права та історично-правових пам’яток державного і церковного права показані основні засади, особливості та відмінності формування шлюбів в Київській Русі до і після прийняття християнства. Ключові слова: сім’я, шлюб, звичаєве право, церковне законодавство, Sформи та умови укладення шлюбу.