Конституційний лад України та економічний конституціоналізм - Савчин, М.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті аналізується явище економічного конституціоналізму, яке виражає належний рівень економічної свободи, виходячи зі стану інститутів, структур та правил суспільства, які забезпечуються на засадах верховенства права і справедливості. Зроблено висновок, що концепція економічного конституціоналізму надає інструмент для проведення економічних реформ та забезпечення сталого розвитку суспільства. Ключові слова: верховенство права, економічна свобода, економічний конституціоналізм, конституційний лад, правова держава.