Удосконалення організації та діяльності системи органів виконавчої влади з урахуванням європейських принципів і стандартів - Авер'янов, В.Б.; Пухтецька, А.А. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті висвітлені пріоритетні напрями удосконалення організації та діяльності системи органів виконавчої влади в Україні з урахуванням основних європейських принципів та стандартів, сформованих провідними європейськими регіональними організаціями. Розглянуто основні інституційні принципи організації публічної адміністрації в європейських країнах та сформульовано пропозиції щодо їх врахування в низі актів законодавства України. Значну увагу приділено запровадженню європейських стандартів діяльності публічних адміністрацій, зокрема розроблюваному на доктринальному рівні аспекту належної адміністрації (англ. - good administration) та потребам його запровадження у вітчизняному законодавстві, проекті Адміністративно-процедурного кодексу України. Визначено потребу розробки Кодексу належної адміністрації як загального інституційно-діяльнісного стандарту для всіх органів державного управління. Ключові слова: адміністративна реформа, державне управління, кодифікація, публічна адміністрація, система органів виконавчої влади.