Впровадження методів оцінки наявності та вмісту генетично модифікованих компонентів у продуктах харчування, кормах і парфюмерно-косметичних виробах - Блюм, Я.Б.; Банникова, М.О.; Карпов, П.А.; Комарницький, І.К.; Кучук, М.В.; Сорочинський, Б.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
Розроблені методи детектування генетично модифікованих сортів сої, ріпаку, цукрового буряку та картоплі. Підібрано і синтезовано комбінації олігонуклеотидних праймерів для тестування методом полімеразної ланцюгової реакції згаданих культур та продуктів їх переробки. Розроблена настанова для визначення наявності та вмісту генетично модифікованих компонентів у рослинній сировині, кормах та харчових продуктах.