Особливості впровадження інституту медітації: європейський досвід - Шершун, К.П. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті проаналізовано передовий досвід європейських країн у частині запровадження медіації у кримінальному праві, визначено основні характеристики та принципи інституту відновного правосуддя, його переваги у порівнянні зі звичайною процедурою вирішення правових спорів (у судовому порядку) та охарактеризовано перспективи запровадження інституту медіації в Україні. Ключові слова: відновне правосуддя, медіація, вирішення спорів, конфлікт.