Феноменологія сучасного європейського муніципалізму та місцеве самоврядування в Україні - Батанов, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розкривається сутність категорії „муніципалізм”. Роказне її місце у системі категорії сучасного конституційного та муніципального права. Виділяються елементи системи сучасного муніципалізму та розкривається їх сутність. Ключові слова: сучасний муніципалізм, муніципальна влада, муніципальні права особи.