Гарантії прав місцевого самоврядування в Україні: поняття та специфічні ознаки - Абасов, Г.Г. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена дослідженню гарантій прав місцевого самоврядування в Україні та визначенню їх специфічних ознак. У статті досліджуються гарантії прав місцевого самоврядування в Україні та надається визначення цій правовій категорії на підставі аналізу та узагальнення існуючих точок зору вчених у загальній теорії держави і права, конституційному праві та виділення специфічних ознак. Ключові слова: місцеве самоврядування, гарантії місцевого самоврядування, правова, організаційна, фінансова автономія місцевого самоврядування, майнова та фінансова самостійність, правові форми захисту.