Основоположні аспекти відмінності між спадкуванням за законом та спадкування за заповітом - Ковальчук, Я.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У даній статті висвітлюються основні аспекти співвідношення, яке існує між спадкуванням за законом і спадкуванням за заповітом. Автор зазначеного дослідження висловлює думку про те, що вказані види спадкування мають рівну юридичну силу. Ключові слова: власність, заповіт, заповідач, спадкове право, спадкування, спадкування за законом, спадкування за заповітом, спадщина.