Історико-правові аспекти охорони службових винаходів - Бошицький, Ю.Л. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена проблемам правової охорони службових винаходів в Україні. Аналізується національне законодавство з охорони інтелектуальної власності, винаходів, корисних моделей. Проводиться екскурс в історію становлення національного законодавства з охорони службових винаходів. На основі проведеного аналізу законодавства, практики його застосування даються рекомендації з охорони службових винаходів і оптимізації суспільних відносин у цій галузі. Ключові слова: винахід, службовий винахід, науково-технічний прогрес, інтелектуальна власність.