Реалізація екологічної функції правоохоронними органами держави: роль органів внутрішніх справ - Степанов, Є.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Статтю присвячено аналізу правового регулювання здійснення екологічної функції правоохоронними органами держави в цілому, а також визначенню місця і ролі органів внутрішніх справ України в цій діяльності. У цьому контексті досліджено положення, яке займають органи внутрішніх справ України в системі правоохоронних органів у процесі здійснення діяльності в екологічній сфері. Проаналізовано норми чинного законодавства України, на підставі яких здійснюється правове регулювання діяльності правоохоронних органів у сфері охорони довкілля, визначено роль, яку відіграють у цьому процесі органи внутрішніх справ; зроблено певні наукові висновки щодо даної проблематики, а також висунуто пропозиції стосовно удосконалення законодавства в даній сфері. Ключові слова: держава, екологічна функція, правоохоронні органи, органи внутрішніх справ.