Порівняльно-правова характеристика складу злочину забруднення, засмічення та виснаження водних об'єктів за законодавством України та кримінальним законодавством зарубіжних країн - Присяжний, В.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
У даній статті автор проводить порівняльно-правове дослідження складу злочину забруднення, засмічення та виснаження водних об’єктів, передбаченого ст. 242 КК України, і відповідних складів злочинів за аналогічне діяння в законодавстві деяких зарубіжних країн. Крім того, робиться висновок про те, що в зарубіжному законодавстві діяння, передбачені ч. 1 даного виду злочину, є діяннями, зазвичай, із формальним складом. Ключові слова: порівняльно-правове дослідження, кримінальне законодавство зарубіжних країн, формальний склад злочину.