Поняття та ознаки предмета порушення правил охорони або використання надр (ст. 240 КК) - Нетеса, Н.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Статтю присвячено актуальній проблемі предмета порушення правил охорони або використання надр. У ній розглянуто наукові підходи до визначення предмета злочину, детально проаналізовано спеціальні екологічні та правові ознаки предмета даного злочину, а також розкрито кримінально-правове значення предмета злочину. Ключові слова: предмет злочину, надра, корисні копалини, загальні ознаки предмета злочину, спеціальні ознаки предмета злочину.