Розвиток освіти в галузі космічного права: освітові та регіональні процеси - Малишева, Н.Р. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядаються тенденції розвитку освіти у галузі космічного права, що відбуваються в сучасному світі, а також на рівні регіону Центральної, Східної Європи, Cередньої Азії та Закавказзя. Продемонстровано зростання ролі космічно-правової освіти під егідою регіональних навчальних центрів ООН. Приведені аргументи доцільності введення навчальної дисципліни космічного права в програми вищих навчальних закладів, а також можливі форми набуття знань у відповідній сфері особами, причетними до ухвалення управлінських рішень щодо дослідження й використання космічного простору. Ключові слова: освіта; міжнародне і національне космічне право; Комітет ООН з дослідження та використання космічного простору в мирних цілях; регіональні центри ООН з космічної науки та техніки, Центральна та Східна Європа; підвищення потенціалу космічного права.