Методический подход к токсикологической оценке многофакторного химического воздействия - Штабский, Б.М.; Федоренко, В.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Суміші змінного кількісного складу моделюються серіями сумішей фіксованого складу із різним відносним вмістом компонентів. Останні вивчаються як одна речовина з одночасною оцінкою характеру комбінованої дії компонентів паралельно за токсичністю і ступенем кумуляції.