Еволюція систем планування господарської діяльності промислових підприємств - Ткаченко, А.М.; Казачков, І.О. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У статті розглянуто основні фази еволюції систем планування: короткострокове бюджетування, довгострокове планування, стратегічне планування та управління. Проведено аналіз переваг та недоліків кожної планової системи, досліджуються причини переходу до стратегічного управління. Ключові слова: підприємство, планування, бюджет, економіка, ринок, керівництво, стратегічне управління, перспектива.