Средний класс предпринимателя в социально-экономической структуре современного демократического и переходного обществ - Ляшенко, В.И.; Светличная, Т.В. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Процес становлення підприємництва в умовах переходу до ринку неминуче супроводжуватиметься відмовою від тих стереотипів, що склалися в масовій свідомості десятиліттями, і довгим болісним процесом освоєння нових цінностей. Серед останніх важливим є той факт, що якнайкращу політичну й економічну організацію суспільства формують середні шари. Відповідно й держави тим краще управляються, чим більшу частку в них складають представники середнього класу. Ключові слова: підприємці, середній клас, суспільство, демократія, трансформації.