Ефективність оздоровлення сортів картоплі біотехнологічними методами - Демчук, І.В.; Зарицкий, М.М. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
Наведено результати досліджень мінливості ліній регенерантів, отриманих при оздоровленні сортів картоплі біотехнологічними методами. Оздоровлені лінії в межах сортозразків достовірно відрізняються одна від одної, особливо за продуктивністю. Відмінності ліній меристемного походження носять епігенетичний характер та зберігаються у бульбових поколіннях. Мінливість ліній, які походять з калюсу, обумовлена генетично. Підкреслюється необхідність ефективного добору сортополіпшувальних ліній для первинного насінництва картоплі.