Современные подходы к гигиенической оценке питьевого водоснабжения населения, проживающего на станциях и разъездах Казахстана - Карагаева, И.Т.; Шайсултанов, К.Ш. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2009)
Казахстан, що належить до найменш водозабезпечених країн планети, переживає значні труднощі у вирішенні питань дбайливого, раціонального ставлення до водних ресурсів, вдосконалення технології водоочищення і кондиціювання питної води, впровадження нових універсальних форм забезпечення населення доброякісною питною водою. У зв’язку з цим необхідне переведення систем водопостачання на підземні води, широке впровадження в місцях з дефіцитом прісної підземної води опріснювальних установок, впровадження локальних систем водоочищення і кондиціонування питної води безпосередньо у водоспоживачів, а також широке використання джерел і колодязів.