Проблеми соціально-економічного розвитку Донбасу в період світової фінансової кризи - Ларін, В.М. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У статті детально розглянуто питання, що пов’язані з оцінкою й аналізом проблем соціально-економічного розвитку Донбаського регіону в період світової фінансової кризи. Проаналізовано основні причини, що вплинули на поглиблення кризових явищ в ключових галузях промисловості цього регіону, наведено переваги й недоліки шляхів їх усунення. Запропоновано методи, що дозволяють підвищити ефективність господарської діяльності підприємств в умовах жорсткої економічної конкуренції. Ключові слова: соціально-економічний розвиток, галузь промисловості, підприємство, світова фінансова криза, Донбаський регіон, ефективна діяльність.