Роль страхових брокерів у розвитку страхового ринку України - Махортов, Ю.О.; Телічко, Н.О. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Сучасні об’єктивні реалії світової фінансової кризи вимагають послідовної й системної реалізації стратегії розвитку страхового ринку в Україні за допомогою таких посередників, як страхові брокери. Останні відіграють дуже важливу роль у розвитку цього ринку, надаючи посередницькі послуги, відтворюючи конкуренцію між страховими компаніями, що, у свою чергу, стимулює розвиток самого страхового ринку. Ключові слова: страховий ринок, страховик, страховий посередник, страховий брокер, страховий агент.